Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ (ΦΩΤΟ)

Στις 8 Δεκεμβρίου 2014, με πρωτοβουλία του προϊσταμένου του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς π. Ιωάννη Παναγιώτου, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα στην αίθουσα της Ιωνιδείου Σχολής, αφιερωμένη στα 300 χρόνια από την κοίμηση του Μέγα διδασκάλου και διδάχου του γένους μας Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.


Η ημερίδα ξεκίνησε με καλωσόρισμα και ευχαριστίες προς τους ομιλητές και το ακροατήριο από τον υπεύθυνο της εκδήλωσης π. Ιωάννη Παναγιώτου. Την ημερίδα συντόνιζε ο κ. Μηνάς Αλεξιάδης, καθηγητής Λαογραφίας και διευθυντής του Τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής.


Πρώτος ομιλητής ήταν ο καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.Ιωάννης Πολέμης, ο οποίος μίλησε για τον Άγιο Κοσμά και την παιδεία του γένους του 18ου αιώνα. Δεύτερος, ο καθηγητής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης, ο οποίος έκανε λόγο για τη μορφή του Αγίου ως παιδαγωγός. Στην συνέχεια ο κ. Διονύσιος Καλαμάκης, αναπληρωτής καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασε τον Άγιο Κοσμά εγκωμιαζόμενο και υμνογραφούμενο. Τέλος την ημερίδα έκλεισε η ομιλία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιου Καραγιώργου, πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας με θέμα τον Άγιο Κοσμά ως ισαπόστολο. 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου