Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

ΑΠΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή 24/06/2011
Αναχώρηση στις 18:00 για το λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ. Επιβίβαση στο πλοίο BLUE STAR 2 και αναχώρηση για την ΠΑΤΜΟ. Άφιξη στις 02:00 του Σαββάτου στο λιμάνι της ΠΑΤΜΟΥ την ΣΚΑΛΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
2η ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 25/06/2011
Αφού ξεκουραστούμε και πάρουμε το πρωινό μας, κατά τις 10:00 θα ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε το όμορφο νησί. Επιβίβαση στο πούλμαν και πρώτος σταθμός επίσκεψης το Σπήλαιο της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ. Ο τόπος αυτός είναι το μέρος συγγραφής του Ιερού κειμένου της Αποκαλύψεως (Αποκάλυψη του Ιωάννη). Σήμερα στο εν λόγω μέρος βρίσκεται η ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ, το δε Ιερό Σπήλαιο, είναι ενσωματωμένο στο χαμηλότερο ανατολικό τμήμα αυτής. Ακολουθεί επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, το οποίο οικοδομήθηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο σαν φρούριο με ψηλά τείχη και επάλξεις που το προστατεύουν από τους πειρατές, βρίσκεται στην κορυφή του λόφου που είναι χτισμένη η πρωτεύουσα (Χώρα) και δεσπόζει ολόκληρου του νησιού. Το μοναστήρι αυτό είναι θεματοφύλακας της Βυζαντινής παράδοσης και Θησαυροφύλακας της Ορθοδοξίας, παραμένει το κέντρο του νησιού. Εννέα αιώνες ιστορίας, τέχνης και λατρείας, περιμένουν τον επισκέπτη μέσα στα ψηλά τείχη. Κατόπιν θα έχετε τη δυνατότητα να περπατήσετε στα στενά σοκάκια του χωριού όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το γυναικείο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής όπως και την εκκλησία με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Διασώζουσας. Επιστροφή στη ΣΚΑΛΑ, στο ξενοδοχείο μας και το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθεροι.
3η ΗΜΕΡΑ: Κυριακή 26/06/2011
Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το γυναικείο Μοναστήρι του Ευαγγελισμού το οποίο βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος του νησιού στην πίσω πλευρά της Χώρας, η οποία δεν φαίνεται από τη Σκάλα. Οι σαράντα φιλόξενες μοναχές έχουν μετατρέψει της Μονή σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο ενεργές της Ελλάδας. Εκεί θα θαυμάσετε μερικά από τα πιο ωραία βυζαντινά κεντήματα και θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία. Μετά από την καθιερωμένη ξενάγηση από τις μοναχές επιβίβαση στο λεωφορείο και συνεχίζουμε για το γύρο του νησιού. Περνώντας πρώτα πάνω από το παραθαλάσσιο χωριό Γροίκος στη νότια πλευρά του νησιού και μετά κατά μήκος της ακτής και μέσα από το λιμάνι της Σκάλας, καταλήγουμε στο βορειότερο σημείο του νησιού, την παραλία της Λάμπης περνώντας από τα γραφικά χωριά του Πάνω και Κάτω Κάμπου δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες να θαυμάσουν το θεαματικό σκηνικό της Πάτμου. Επιστροφή στο λιμάνι αφού έχετε πάρει το γεύμα σας. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο για τις αγορές σας με τα τοπικά εδέσματα του όμορφου νησιού. Αργά το βράδυ, επιβίβαση στο πλοίο BLUE STAR 1 και αναχωρούμε για τον ΠΕΙΡΑΙΑ. Άφιξη στο λιμάνι στις 07:00.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή συμμετοχής: 160 ευρώ

Περιλαμβάνονται:
·      Μεταφορές με το πούλμαν
·      διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο Α΄ κατηγορίας
·      πρωινό καθημερινά
·      ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής:
Στο γραφείο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης κάθε πρωί από τις 9:00 έως τις 12:00 και κάθε απόγευμα από τις 18:30 έως τις 20:00. Τηλέφωνο: 210 4178178

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου