Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Τιμητική Εκδήλωση προς τιμήν του π.Νεκταρίου Βιτάλη (ΦΩΤΟ)




Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιά, τιμήθηκε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση ο Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης. Ο π. Νεκτάριος είναι μέγας ευεργέτης του ναού αυτού καθώς έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανακαίνιση και αναμόρφωση του ναού.

Εκατοντάδες κόσμος είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό για την εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ ο οποίος χαρακτήρισε τον π. Νεκτάριο «καύχημα, σέμνωμα και εγκαλλώπισμα του Πειραιά» 

Ο προϊστάμενος του ναού π. Ιωάννης Παναγιώτου καλωσόρισε τον π. Νεκτάριο λέγοντας πως «πάντοτε συμβαίνει να λέμε λόγια εγκωμιαστικά για τους κεκοιμημένους αγίους όπως οφείλουμε. Εμείς όμως θα θέλαμε να σταθούμε με ευλάβεια μπροστά σε μια μορφή που είναι αγία. Κι επειδή οι καιροί μας είναι ορφανοί από άγιες μορφές, εμείς οφείλουμε να τις τιμούμε. Γι αυτό κι εμείς σήμερα τιμούμε τον άγιο Γέροντα, π. Νεκτάριο Βιτάλη. Άλλωστε ο Άγιος γίνεται άγιος εν ζωή. Μετά τον θάνατο ο Θεός τον καταξιώνει και τον αποκαλύπτει ότι έζησε και πορεύθηκε στην κοινωνία του Αγίου Πνεύματος. Συνονόματος ενός μεγάλου Αγίου του 20ου αιώνα, του Αγίου Νεκταρίου, αποτελεί μια φωτεινή προσωπικότητα της Εκκλησίας μας. Είναι ο εκλεκτός του Θεού. Ο πνευματικός του αγώνας τον έχει καταξιώσει στις συνειδήσεις όλων μας. Έχει αποδείξει ότι η αγιότητα δεν είναι ούτε κάτι ακατόρθωτο, ούτε κάτι άπιαστο. Είναι εκείνος που βοήθησε το ναό του Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιά, γι αυτό τον τιμούμε και τον αγαπούμε. Είναι κομμάτι της πειραϊκής γης. Είναι δικός μας». Η τελευταία φράση ξεσήκωσε τον κόσμο να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.



Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε προβολή (slides) με στιγμές του Γέροντα, ενώ η πολυφωνική χορωδία του ναού έψαλλε ύμνους υπό την διεύθυνση του κ. Χρυσοβαλάντη Σαραφείδη



Ο κ. Σεραφείμ τίμησε τον Γέροντα Νεκτάριο με τον Σταυρό του Αγίου Σπυρίδωνα πολιούχου Πειραιά λέγοντας χαρακτηριστικά «Σεπτέ και πολιέ γέροντα να ξέρετε ότι η αγάπη, η τιμή και ο σεβασμός προς το πρόσωπό σας, είναι πηγαία ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης». Εκείνος ως αντίδωρο ευγνωμοσύνης προς τον Μητροπολίτη, του προσέφερε μια εικόνα του Ευαγγελισμού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου