Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ορατόριο Βυζαντινής Μουσικής

Σε μια λιτή και κατανυκτική βραδιά, παρουσιάστηκε απόψε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιώς, Μουσικό ορατόριο με τον τίτλο "Από το Πάθος στην Ανατολή" με ύμνους της Μ. Εβδομάδος και εγκωμίων της Μ. Παρασκευής. Επίσης ακούστηκαν αφηγήσεις και αποσπάσματα Ευαγγελικών περικοπών, που διαβάζονται στις Ακολουθίες του Νυμφίου.
Τους ύμνους απέδωσε χορός Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ναού, Χρυσοβαλάντη Σαραφείδη, ενώ τα εγκώμια έψαλε χορωδία γυναικών που συμμετέχει στη Β' Θεία Λειτουργία, που τελείται κάθε Κυριακή στον Ιερό Ναό.
Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος ευχήθηκε "να βιώσουμε την Μ. Εβδομάδα όχι απλά συγκινησιακά φορτισμένοι, αλλά με αισθήματα ειλικρινούς αγάπης και αυτοθυσίας, που θα είναι σαν σταγόνες θείου μύρου στο Άγιο Μανδήλιο του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.'
Στο τέλος μοιράστηκε ως ευλογία σε όλα τα μέλη της χορωδίας, μια εικόνα του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, του προσφάτως ανακηρυχθέντος εφόρου και προστάτου του Ρ/Σ "Πειραϊκή Εκκλησία".

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού. π. Ιωάννης Παναγιώτου

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου