Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Σύρου Δωρόθεος: «Αυτός ο λαός έχει προσφέρει ποταμούς αιμάτων» (φωτογραφίες)

Από την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε ανήμερα της Εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης / romfea.gr       Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών τελέστηκε σήμερα Δευτέρα, 21 Μαϊου 2012 στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιά, λαμπρό Αρχιερατικό συλλείτουργό επί τη εορτή των Αγίων.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του Μεγάλου Κωνσταντίνου προς την Εκκλησία και την ιστορία.
Ο κ. Δωρόθεος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, όπως διαμορφώθηκαν από την αγάπη και στοργή του Μεγάλου Κωνσταντίνου για την Εκκλησία.
Επίσης ο Μητροπολίτης Σύρου αναφέρθηκε και σε εκείνους τους λήσμονες των ιστορικών γεγονότων οι οποίοι θέλουν να αρνούνται ότι αυτός ο λαός, έχει σηκώσει στις πλάτες του βάρη για όλο τον κόσμο και έχει προσφέρει ποταμούς αιμάτων στην Άλωση, στο 1821, στη Σμύρνη και στην Γενοκτονία των Ποντίων.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την πρόσκληση να προεξάρχει της πανηγύρεως, στον περικαλή Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.
Αναφέρομενος στον Μητροπολίτη Σεραφείμ μεταξύ άλλων τόνισε: "Ο Μητροπολίτης σας, είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα και όποιος συνδιαλέγεται μαζί του πάντα ωφελείτε".
Επίσης ο κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Ιωάννη Παναγιώτου, τον οποίο απεκάλεσε ρέκτη και φιλόκαλο.
Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου για τα καλό του λόγια, καθώς και για την παρουσία του.
Επίσης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος χοροστάτησε και στον χθεσινό πανηγυρικό εσπερινό επί τη εορτή των Αγίων Κων/νου και Ελένης.
sirou-peiraias4
sirou-peiraias2
sirou-peiraias3
peiraias1
peiraias2
peiraias3
peiraias4
sirou-peiraias1
peiraias5
peiraias6
peiraias7
sirou1
sirou2
peiraios1
sirou3
diauleias2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου