Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΙΧΕΡΟΥΣΑΣ




ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ
7:30 μ.μ.    Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος
9:30 μ.μ.    Παράκληση στην Παναγία Τριχερούσα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ



ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ (Κατάλυσις ιχθύος, οίνου και ελαίου)
«Σαμψών Ξενοδόχου οσ., Μαρκίου & Μαρκίας μαρτ.»
7:00 π.μ.     Όρθρος
6:00 μ.μ.    Εσπερινός

 ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ (Κατάλυσις ιχθύος, οίνου και ελαίου)
«Εύρεσις λειψ. Κύρου και Ιωάννου των Αναργύρων»
7:00 π.μ.     Όρθρος
6:00 μ.μ.    Εσπερινός

ΚΥΡΙΑΚΗ Α΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ - ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ




Η Δικαιοσύνη του Θεού
Η σημερινή ημέρα, αγαπητοί μου αδελφοί, φέρει ενώπιόν μας το σύνολο των Αγίων της Εκκλησίας μας, της προ Χριστού και μετά Χριστόν εποχής, έως τις μέρες μας. Πρόκειται για τα πρόσωπα εκείνα, που βγαλμένα μέσα από τα σπλάχνα του δικού μας κόσμου, νίκησαν τη φθοροποιό δύναμή του και αποκάλυψαν στους ανθρώπους το αληθινό πρόσωπο του Θεού, μέσα από τη δική τους ζωή, είτε την ησυχαστική και ασκητική, είτε την μαρτυρική. Το Αποστολικό ανάγνωσμα που ακούσαμε, περιγράφει τα όσα υπέφεραν οι Άγιοι της προ Χριστού εποχής, που βίωναν την παρουσία του Χριστού στη ζωή τους, πολύ πριν Εκείνος εμφανιστεί, εν σώματι, στον κόσμο και αναμένουν την τελική δικαίωση μαζί με όλους όσοι συναποτελούμε το Σώμα του Χριστού, την Εκκλησία.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΆΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ:ΚΟΛΥΜΠΙ-ΦΑΓΗΤΟ(ΤΑΒΕΡΝΑ:ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ)
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ(18:00Μ.Μ)



ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:8:30Π.Μ. (ΑΠΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ)
ΠΛΟΙΟ:ΌΣΙΟΣ ΔΑΒΙΔ
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:30 ΕΥΡΩ
(ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:ΠΛΟΙΟ,ΠΟΥΛΜΑΝ,ΦΑΓΗΤΟ)


ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΙΧΕΡΟΥΣΑΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ
7:30 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος
9:30 μ.μ. Παράκληση στην Παναγία Τριχερούσα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ


 ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
«ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, Παναγίας Φανερομένης Λευκάδος»
7:00 π.μ. Όρθρος - Θεία Λειτουργία
6:00 μ.μ. Εσπερινός
 
 ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
«Ιουλιανού μάρτ., Τερεντίου ιερομ., Νικήτα νεομ. Νισυρίου»
7:00 π.μ. Όρθρος
6:00 μ.μ. Εσπερινός

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ


Η ζωοποιός δύναμη Αγίου Πνεύματος
«Πεντηκοστήν εορτάζομεν και πνεύματος επιδημίαν», αγαπητοί μου αδελφοί. Την γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας τιμούμε σήμερα, κατά την οποία το Πανάγιο Πνεύμα, εν είδη πυρίνων γλωσσών, όπως διασώζει το σημερινό Αποστολικό ανάγνωσμα, κατήλθε επί των Αγίων Αποστόλων, τους κατέστησε Πνευματοφόρους, και συνέστησε το Σώμα της Εκκλησίας, το οποίο έκτοτε συγκροτεί και ζωοποιεί. Για το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος θα ομιλήσουμε σήμερα, το οποίο, όπως ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως, είναι «το Πνεύμα το Άγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν…».
Το Άγιο Πνεύμα είναι αόρατο στα σωματικά μάτια, ταυτόχρονα, όμως, είναι μία προφανής δύναμη ζωής, που ζωοποιεί τον κόσμο, τον άνθρωπο, την Εκκλησία. «Όπως ο Χριστός, που είναι η Κεφαλή και ο Σωτήρας του σώματος της Εκκλησίας, είναι πάντοτε παρών και τη ζωοποιεί και την οικοδομεί, έτσι και το Πνεύμα το Άγιο παρευρίσκεται πάντοτε σ΄ αυτή και με την Αγιοπνευματική του χάρη την καλλιεργεί και της δίνει ζωή. «Η Θεία Χάρις του Πνεύματος ταύτην γεωργεί την Εκκλησίαν», γράφει ο ιερός Χρυσόστομος. Το Άγιο Πνεύμα, λοιπόν, από την ημέρα της Πεντηκοστής, που κατέβηκε στο σώμα της Εκκλησίας, έγινε και παραμένει η ψυχή του Θεανθρώπινου αυτού σώματος…».

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ (ΦΩΤΟ)


ΙΕΡΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ 21/05/2016 (ΦΩΤΟ)


ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ (ΦΩΤΟ)


ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ (ΦΩΤΟ)


ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ (ΦΩΤΟ)


Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ


Την Κυριακή 12 Ιουνίου, στις 19:30, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά θα πραγματοποιηθεί η 31η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ



 ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ
«Ακυλίνης μάρτυρος, Αντιπάτρου Βόστρων»
7:00 π.μ.     Όρθρος
6:00 μ.μ.    Εσπερινός - Παράκληση στον Άγιο Κωνσταντίνο (τίθεται εις προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Αγίου)

 ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ
«Ελισσαίου πρ., Μεθοδίου Κων/πόλεως ομολ., Νήφωνος οσ.»
7:00 π.μ.     Όρθρος
6:00 μ.μ.    Εσπερινός - Παράκληση στους Αγίους Κυπριανό και Ιουστίνη

ΚΥΡΙΑΚΗ TΩΝ ΑΓΙΩΝ 318 ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


Λύκοι βαρείς
Εγὼ γὰρ οἶδα τοῦτο, ὅτι εἰσελεύσονται, μετὰ τὴν ἄφιξίν μου, λύκοι βαρεῖς εἰς ὑμᾶς, μὴ φειδόμενοι τοῦ ποιμνίου, καὶ ἐξ ὑμῶν αὐτῶν ἀναστήσονται ἄνδρες λαλοῦντες διεστραμμένα τοῦ ἀποσπᾶν τοὺς μαθητὰς ὀπίσω αὐτῶν. (Πράξ. 20,29-31)
Δραματικούς τόνους, αγαπητοί μου αδελφοί, λαμβάνουν οι λόγοι του Αποστόλου Παύλου προς τους πρεσβυτέρους της Εφέσου, τους οποίους κάλεσε σε σύναξη στη Μίλητο. Είναι λόγοι που διασώζονται στο σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα, προφητικοί και δραματικοί. Ο Απόστολος των εθνών προετοιμάζει την Εκκλησία για την επιδρομή αγριότατων λύκων, οι οποίοι θα εφορμήσουν εναντίον του λαού του Θεού, προκειμένου να τον αποσπάσουν από τα χέρια του Θεού και να τον οδηγήσουν στην πλάνη. Είναι όντως προφητικός ο λόγος, γιατί επαληθεύεται καθόλη τη διάρκεια της εκκλησιαστικής ιστορίας, μέχρι  και στις μέρες μας. Ταιριάζει δε απολύτως με τη σημερινή εορτή των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων, που συγκρότησαν το 325μ.Χ. την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας, ανθρώπων Θεοκίνητων και Πνευματοφόρων, οι οποίοι αντιμετώπισαν πρώτοι τους λύκους του Αρειανισμού.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλως


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ
7:30 μ.μ.     Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος (στον Ιερό Ναό)
9:00 μ.μ.     Ιερά Λιτανεία
10:00 μ.μ.   Παράκληση στον Άγιο Λουκά (στον Ιερό Ναό)
11:00 μ.μ.   Ιερά Αγρυπνία (στον Ιερό Ναό)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ



 ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ
«Ιλαρίωνος οσ. του νέου, Αττάλου οσ. θαυματ., Γελασίου μ.»
7:00 π.μ.     Όρθρος - Θεία Λειτουργία (παρεκκλήσιο Αγ. Κυπριανού)
6:00 μ.μ.    Εσπερινός - Παράκληση στον Άγιο Κωνσταντίνο (τίθεται εις προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Αγίου)

 ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ
«Θεοδότου Αγκύρας, Ζηναΐδος μ., Σεβαστιανής οσ.»
7:00 π.μ.     Όρθρος - Θεία Λειτουργία
6:00 μ.μ.    Εσπερινός - Παράκληση στους Αγίους Κυπριανό και Ιουστίνη

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ


Ο δρόμος της σωτηρίας
Για την πρώτη επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου επί Ευρωπαϊκού εδάφους, προκειμένου να κηρύξει το Ευαγγέλιο του Χριστού, μας ομιλεί το σημερινό Αποστολικό ανάγνωσμα, αγαπητοί μου αδελφοί. Το Βιβλίο των Πράξεων διασώζει ότι ο Παύλος, ευρισκόμενος στους Φιλίππους της Μακεδονίας, θεράπευσε μία δαιμονισμένη γυναίκα, την οποία επιτήδειοι την χρησιμοποιούσαν προς ίδιον όφελος. Οι άνθρωποι αυτοί, βλέποντας ότι ο Παύλος έθιξε τα συμφέροντά τους, τον συκοφάντησαν στις Αρχές, ότι δήθεν διδάσκει διδασκαλίες ξένες προς τα ρωμαϊκά ήθη, με αποτέλεσμα ο Απόστολος των εθνών και ο μαθητής του Σίλας, να ραβδιστούν και να φυλακιστούν. Ακολουθεί η Θεία επέμβαση και απελευθέρωσή τους από τα δεσμά, γεγονός που οδήγησε τον δεσμοφύλακά τους στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Όταν, όμως, οι δέσμιοι Απόστολοι εμφανίστηκαν μπροστά του, τον καθησύχασαν και εκείνος αναγνώρισε στα πρόσωπά τους ανθρώπους του Θεού, από τους οποίους ζήτησε τον τρόπο της ψυχικής του σωτηρίας. Ο Παύλος του υπέδειξε να πιστέψει στον Χριστό, για να σωθεί ο ίδιος και η οικογένειά του. Ο καλοπροαίρετος δεσμοφύλακας τους οδήγησε στην οικία του, η οικογένειά του δέχθηκε το κήρυγμα του Παύλου και διά του Θείου Βαπτίσματος, έγιναν μέλη της πρώτης Εκκλησίας των Φιλίππων.